Amsterdam Sloterdijk-Centrum

Projectleider grondzaken

Over Sloterdijk-Centrum

Sloterdijk-Centrum ontwikkelt zich snel van een monotoon kantorenlandschap uit de jaren ’90 naar een multifunctioneel hoogstedelijk gebied.

Voor project Sloterdijk-Centrum in Amsterdam was ik, in opdracht van de gemeente, projectleider grondzaken. Gericht op het zakelijke deel van een bouwproject: tender, geld, contracten, onderhandelingen en voortgang.

Mijn rol als projectleider:

  • Onderhandelingen
  • Tenders
  • Zakelijk projectmanagement
Deelprojecten

Crossroads (kavel O blok 5 & 10)

Een complexe tender met de eerste middeldure huurwoningen van Amsterdam in een toren van 90 meter met commerciële plinten. Gewonnen door TBD & MVSA onder de naam Crossroads.

Bouwplan haag en hof inwonersinitiatief
Bouwplan haag en hof inwonersinitiatief

Deelproject L-Midden

Deelproject L Midden is een ontwikkeling vlak naast Station Sloterdijk. Het is een combinatie van 300 woningen en een fietstenstalling met bijna 4.000 plaatsen.

Een complexe ontwikkeling waarbij de gemeente samen met De Alliantie en ProRail heeft samengewerkt om tot een goed ontwerp en een overeenkomst te komen. Het ontwerp is van DiederenDirrix.

Bouwplan haag en hof inwonersinitiatief

MO*Town (tender blok 6, 8 en 9a)

Een tender van drie bouwblokken waarvan twee blokken in Mede Opdrachtgeverschap (MO). Potentiële kopers hebben veel zeggenschap over het ontwerp van het gebouw. Het is een vorm van vernieuwend opdrachtgeverschap om de kopers te ontzorgen in de projectontwikkeling maar wel zeggenschap te geven over het eindresultaat.

 

De tender is gewonnen door de ontwikkelcombinatie van BPD en ERA. Het project heet MO*Town