Genoeg Diensten

 

Voor inwonersinitiatieven

Ik help inwonersinitiatieven die te maken hebben met bouwen en gebiedsontwikkeling. Bijvoorbeeld wooncoöperaties of maatschappelijke organisaties op zoek naar ruimte. Gericht op de zakelijke kant van de ontwikkeling en het haalbaar maken van een(bouw)project.  

9

Vliegende zakelijke start wooncoöperatie of CPO

Wil je als wooncoöperatie of CPO een goede start van je bouwproject? Gun jezelf een zakelijke quickscanSnel inzicht in je wensen, de verschillen, dilemma’s. Een maatwerk advies of de wensen realistisch en haalbaar zijn.

Met een goede zakelijke start van je initiatief bespaar je geld en tijd. Je krijgt inzicht  in elkaar wensen, wordt aan het denken gezet over lastige dilemma’s en je krijgt eerlijk advies over de haalbaarheid. En niet te vergeten: handige tips over het vervolg.

9

Projectmanagement en advies

Hoe kom je van idee naar een haalbaar plan? Ik kan op verschillende manieren helpen 

 • Procesbegeleiding
 • Maken (begrijpelijke) businesscase  
 • Aanvragen van subsidies 
 • Gesprekspartner en onderhandelaar richting gemeenten en financiers  
 • Projectmanagement  
9

Intermediair

Dreigt een onderhandeling of gronduitgifte met de gemeente vast te lopen? Schakel mij in als onafhankelijke deskundige. Ik begrijp de wereld van gemeenten, grondbedrijven én initiatiefnemers. Ook kan ik snel beoordelen of het project echt haalbaar is.   

Voor gemeenten en overheden

Als gemeente wil je: lokale initiatieven stimuleren, vernieuwing in gebiedsontwikkeling en je zakelijke belangen goed in het oog houden. Maar hoe doe je dat dan en wat komt daar bij kijken? En zijn de plannen van initiatiefnemer eigenlijk wel haalbaar en realistisch?

Ik breng de verschillende partijen bij elkaar en help met het maken van een haalbare businesscase met respect voor ieders belangen.

Dit kan in de rol van projectleider, adviseur, procesbegeleider of door het geven van (korte) trainingen. Hieronder lees je over enkele diensten die ik verleen.

9

Aanjager wooncoöperaties & inwonersinitiatieven

Hoe zet je initiatieven voor collectieve huisvesting om in haalbare projecten? Welke woonconcepten zijn haalbaar? Welke nieuwe woonconcepten zijn er voor de groeiende behoefte aan betaalbare huur en ouderenhuisvesting? Ik help initiatieven te versnellen door een zakelijke aanpak en begrip voor beide werelden.  

Lees hier ook meer over in mijn whitepaper over het versnellen van wooncoöperaties en betaalbare huurwoningen.

9

Trainingen

Ik geef diverse korte (maatwerk) trainingen en gastcollegesEnkele voorbeelden van trainingen:   

 • Komt een inwoner bij het grondbedrijf…  
 • De psychologie van risicomanagement en besluitvorming  
 • Financiële regie in gebiedsontwikkeling   
 • Vernieuwend opdrachtgeverschap 
 • Duurzaamheid en gronduitgifte  

Na de training “Komt een inwoner bij het grondbedrijf” is duidelijk waar inwoners tegenaan lopen bij bouwprojecten en hoe je als gemeente hierin een stimulerende rol kan spelen.

9

Projectleider grondzaken en strategisch advies

Grond uitgeven kan op veel verschillende manieren. Met alternatieve samenwerkingsvormen met marktpartijen en met een rol voor inwoners. Bijvoorbeeld door Mede Opdrachtgeverschap, wooncoöperaties of andere manieren van het verbinden van markt en inwoners. Ik help bij het bedenken van een passende aanpak. Dat kan een tender zijn of het onderzoeken welke inwonersinitiatieven kansrijk en (financieel) haalbaar zijn. Dat kan in de rol van strategisch adviseur of in de rol als projectleider.  

Voorbeeldprojecten:  

 • Project Vinkeveld in Vinkeveen
 • Project MO*Town in Sloterdijk-Centrum
 • Project Rotterdam Hoogvliet
9

Intermediair

Soms dreigt een onderhandeling of gronduitgifte met een wooncoöperatie of inwonersinitiatief vast te lopen. Schakel mij in als onafhankelijke deskundige. Ik begrijp de wereld van gemeenten, grondbedrijven én initiatiefnemers. Ook kan ik snel beoordelen of het project echt haalbaar is. Het zou zo maar kunnen dat ik een creatieve oplossing voor je probleem bedenk.

Projecten

Genoeg Ruimte werkt voor overheid, inwoners, het onderwijs en maatschappelijke organisaties.
Ik zorg dat je grip hebt op de haalbaarheid van je project, ik inspireer en deel mijn kennis. Met een grote dosis persoonlijke betrokkenheid en intrinsieke motivatie.

Studentbegeleiding hogeschool Avans

Over het verduurzamen van Houten Noord

Project Haag & Hof

Eigen inwonersinitiatief in Houten

Wooncoöperatie Overhoop

Inwonersinitiatief 

Weilandklooster Gouda

Een inspirerende plek in het buitengebied van Gouda

Werkgroep wooncoöperaties gemeente Amsterdam

Helpen oplossen van het financiersvraagstuk van Amsterdamse wooncoöperaties.

Maak kans op 24 uur gratis advies

Regelmatig kom ik inspirerende initiatieven tegen. Een groep mensen die impact wil maken op de omgeving. De drempel om een goede ervaren adviseur in te schakelen kan hoog zijn. Vanuit mijn rol als maatschappelijk betrokken adviseur wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Maakt jouw bouwproject de wereld een beetje mooier? En kan je mijn hulp gebruiken maar heb je daar eigenlijk het geld niet voor?
Neem dan contact met mij op en overtuig mij van jouw idee.

You have Successfully Subscribed!