Over Genoeg Ruimte

Gerben Kamphorst, eigenaar van Genoeg Ruimte.

Ik ben een maatschappelijk betrokken adviseur die met een zakelijke blik naar bouwprojecten kijkt.

Ik ben geen adviseur op afstand, als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om tegen (bureaucratische en financiële) muren op te lopen én hoe je ze kan doorbreken.

Kortom: ik help jouw initiatief graag een stap verder om van goed idee tot realisatie te komen. Op een betrokken én zakelijke manier. 

Avontuurlijke en uitdagende projecten

Blij word ik van projecten met een maatschappelijk en avontuurlijk randje. Van projecten waarbij initiatiefnemers zélf de mouwen opstropen. Van vernieuwende projecten en duurzame ontwikkelingen. Ook help ik graag wooncoöperaties haalbaar te maken.

En het allerbelangrijkste? Samenwerken! Want een bouwproject kan niemand alleen doen.

Achtergrond in

gebiedsontwikkeling

Ik studeerde planologie en maakte tijdens mijn stage kennis met de zakelijke kant van gebiedsontwikkeling. Dat vond ik zo boeiend dat ik zakelijk projectleider en strategisch adviseur werd. Vaak werkte ik in opdracht van gemeenten. Maar gaandeweg merkte ik dat ik iets miste. Ik miste de menselijke maat. Ik miste het persoonlijke contact met inwoners, ondernemers. Daarom ben ik Genoeg Ruimte begonnen. Om initiatieven (en mijzelf) meer ruimte te geven.

Download CV

 

Werkstijl

Enthousiast, waarde gedreven, eerlijk en direct. Een aanjager, een doorzetter en ervaren. Dat kenmerkt me. Ik ben een strategische denker met een gezonde dosis lef.

Ik weet wanneer een project haalbaar is en krijgt dat vervolgens ook voor elkaar.

Anderen over Gerben Kamphorst

Iemand als Gerben is binnen elke organisatie nodig. Gerben is gedreven, doortastend en een echte ‘omdenker’. Hij is ook in staat om snel te schakelen, zowel tussen verschillende vormen van abstractie als tussen alle facetten van ons vak. Daardoor is Gerben sowieso een hele waardevolle sparringpartner. Maar bovenal is hij creatief op een unieke manier. Ik heb Gerben echt goed leren kennen door Haag&Hof in Houten. Daar heb ik gezien hoe hij al deze talenten, door het hele traject heen, op een fantastische manier heeft ingezet.

Peter Kranenborg

Bolton Ontwikkeling

Meer dan een jaar samengewerkt met Gerben. Met extreme focus richt hij al zijn energie op het behalen van concrete doelen. Geen hobbel of probleem is hem te groot. Gerben is intelligent, energiek, vindingrijk en oplossingsgericht. Daarnaast heeft hij een zeer goed ontwikkelde sociale sensitiviteit, hij beweegt zich makkelijk tussen verschillende groepen mensen en is een verbinder. Zijn humor speelt hierbij een grote rol. 

Charlotte Rietdijk

Stadsbehoud

Gerben is een begenadigd (gast)docent, hij weet van de klok en de klepel (project- en gebiedsontwikkeling, vastgoed- en planeconomie) en kan dat op een levendige persoonlijke manier overbrengen naar de studenten. 

Jan Kenter

Haagse Hogeschool

Gerben is een fantastische steunpilaar in ons complexe project. Hij helpt ons in contact met ambtenaren, corporaties, banken, architecten, aannemers, computers, dakdekkers, installateurs – er is weinig waar hij geen ervaring mee heeft. Hij is snel, slim en is ook nog eens persoonlijk heel betrokken. Je hebt er dus geen adviseur bij maar een projectpartner. 

Frank Mulder

Woongemeenschap Overhoop

Op ons verzoek heeft Gerben ons geholpen een beleid te vormen voor ons bewonersinitiatief voor een project van gezamenlijk wonen voor ouderen. Hoewel onze groep een aantal deelnemers kent die best wel met het  ontwikkelen van woningbouwprojecten betrokken is geweest, viel het ons op dat er veel zaken tegenwoordig wat complexer en zakelijker zijn geworden. Door zijn kennis, ervaring en analytische vragen heeft hij ons alert en bewust gemaakt. Vooral zijn onpartijdigheid stelt hem in staat een goed adviseur te zijn. 

Pim Leemhuis

Vertegenwoordiger initiatiefgroep Bezieldwonen

Gerben is een van de meest all round planeconomen die ik ken. Naast kennis en kunde op het gebied van gebiedsontwikkeling, is Gerben ook thuis op het gebied van dealmaking, contractvorming en duurzaamheid. Gerben is in zijn werk transparant en scherp en boven al een prettig persoon. 

Loes van Maarseveen

Directeur leefbaarheid gemeente Katwijk

Maak kans op 24 uur gratis advies

Regelmatig kom ik inspirerende initiatieven tegen. Een groep mensen die impact wil maken op de omgeving. De drempel om een goede ervaren adviseur in te schakelen kan hoog zijn. Vanuit mijn rol als maatschappelijk betrokken adviseur wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Maakt jouw bouwproject de wereld een beetje mooier? En kan je mijn hulp gebruiken maar heb je daar eigenlijk het geld niet voor?
Neem dan contact met mij op en overtuig mij van jouw idee.

You have Successfully Subscribed!