Wooncoöperaties gemeente Amsterdam

Adviseur in werkgroep financiering wooncoöperaties gemeente Amsterdam

Over de werkgroep wooncoöperaties

De gemeente Amsterdam heeft van wooncoöperaties een speerpunt gemaakt. Tien procent van de woningvoorraad zou moeten bestaan uit wooncoöperaties. Om meer wooncoöperaties te realiseren is in 2019 een actieplan gemaakt.De werkgroep financiering was één van de werkgroepen met als opdracht de knelpunten m.b.t. de (ingewikkelde) financiering op te lossen.

Ik heb de werkgroep financiering geadviseerd over het vraagstuk: hoe ontzorgen we wooncoöperaties bij het financieren van de coöperatie? Op basis van de financiële analyses en de adviezen heeft het college van b en w besloten tot het instellen van een investeringsfonds van € 50 miljoen ter ondersteuning van de financiering van wooncoöperaties. 

Nadere toelichting

Wooncoöperaties zijn een goede aanvulling op de Nederlandse woningmarkt. Het vult het gat tussen huur en koop met blijvende betaalbare huurwoningen. Zonder commercieel belang en met betrokken bewoners.

 

Het starten en realiseren van een wooncoöperatie nu alleen is weggelegd voor gemotiveerde enkelingen. Terwijl betaalbaar huren voor iedereen mogelijk zou moeten zijn. In mijn whitepaper lees je hoe je dan aan zou kunnen pakken.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over wooncoöperaties of laat je in een halve dag trainen over wat wooncoöperaties voor jouw gemeente kunnen betekenen.

Gratis whitepaper